Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת תפוזים עם נגיעות שוקולד תפוז
350 גר (1.5 כוסות) סוכר
4 ביצים M
200 גר' חמאה רכה (לא נמסה לגמרי, רק רכה)
100 גר' (1/2 גביע) שמנת חמוצה
גרידה ומיץ מתפוז אחד גדול ועסיסי
350 גר' קמח תופח smile רגשון 2.5 כוסות קמח + 1 כף שטוחה אבקת אפיה)

לנטיפי השוקולד – 1 שפופרת ממרח שוקולד תפוז השחר

מחממים תנור לחום בינוני (175 – 180 מעלות)

משמנים היטב תבנית אפיה (לעוגות בחושות אני תמיד מעדיפה תבנית סבתא עם חור), מקמחים ומנערים את עודפי הקמח.

במיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר עד שהתערובת תפוחה, אוורירית ובהירה מאוד.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי המשך הקצפה 200 גר' חמאה רכה, עד שהחמאה נבלעת כולה בתערובת.

בינתיים מערבבים בנפרד שמנת חמוצה + מיץ תפוזים + גרידה.
עוגת תפוזים עם נגיעות שוקולד תפוז
מוסיפים לתערובת את הקמח והתערובת הנוזלית לסירוגין, תוך כדי המשך ערבוב במהירות איטית יחסית. מערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר (ערבוב יתר פוגם!) מתקבלת עיסה סמיכה יחסית, וכך בדיוק היא צריכה להיות.
ועכשיו למלאכת ההרכבה. כאן בא לעזרתנו מוצר חדש של שוקולד השחר – ממרח שוקולד (רגיל או בטעם תפוז) שנמכר בשפופרת ומאפשר את הפטנט הבא:
מעבירים לתבנית כ-1/3 מעיסת התפוזים.
מזלפים על העיסה, ישירות מהשפופרת, כמה סיבובים נדיבים של שוקולד תפוז

עוגת תפוזים עם נגיעות שוקולד תפוז
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים