🍊🍋🍊🍋🍊🍋
עוגת תפוז לחה, בטעם עשיר של תפוזים !!!
חומרים; מדוד בכוסות מדידה
3 ביצים Xl
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1.4 כוסות מיץ תפוזים טרי
גרידת קליפה מתפוז שלם
גרידת לימון
1 סוכר וניל (שקית/כפית תמצית)
3 קמח תופח (קמח רגיל+,1 א. אפייה)
חומרים לסירופ:
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
1/2 כפית מיץ לימון
1/2 כוס סוכר (אפשר פחות מי שלא רוצה הרבה מתוק)
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים ללא הפרדה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח תוך כידי הוספת הסוכר, להאט את מהירות המיקסר , להוסיף את שאר המרכיבים לפי סדר כתיבתם….לאחר הוספת הקמח יש להפסיק את המיקסר ולערבב ידנית.
לשמן תבנית 24/26 ..לצקת את הבלילה , לאפות בחום 165 כ-45 דקות .
הכנת הסירופ;
בזמן שהעוגה בתנור ..לתוך סיר קטן לשים את החומרים לסירופ..לבשל כ- 5 דקות ולהניח בצד.
בסיום האפיה לצנן מעט את העוגה ובעזרת מברשת להספיג את הסירופ לתוך העוגה.
בהצלחה!!!🍊🍊🍊🍊🍋🍋🍋