Share with:


פרווה

אופן הכנה

מצרכים:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
1 כוס שמן
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס מים

לתערובת התפוחים:
6 תפוחים גדולים
רבע כוס סוכר
1 כפית קינמון
אפשרות נוספת לא חייב: 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס סירופ מייפל או אבקת סוכר

הכנה:
מקלפים את התפוחים לקוביות קטנות מניחים בקערה מוסיפים עליהם את הסוכר והקינמון מערבבים ומניחים בצד בינתיים מדליקים תנור ל-160 מעלות ומתחילים להכין את העוגה מנפים לקערה את הקמח אבקת האפייה אבקת הסודה לשתייה והמלח בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה מוסיפים בזרם דק את השמן התמצית הוניל והמים עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמח האבקת האפייה המלח והאבקת סודה שניפינו מקציפים בעדינות עד שהכל נטמע
משמנים תבנית מס' 26 מסננים את התפוחים מהמיץ מחלקים את הבלילה לשניים מחצית ראשונה יוצקים לתבנית ומעליהה מפזרים חצי מתערובת התפוחים יוצקים את החצי שנותר ומפזרים את התפוחים שנישארו מעל אם החלטתם להוסיף אגוזי מלך אז זה הזמן לפזר אותם מעל הבלילה עם התפוחים להכניס לאפייה שעה ו-25 דקות בדיוק אצלי בכל אופן זה יצא כך אבל תהיו חכמים תבדקו עם קיסם כל תנור והחום שלו כאשר העוגה יוצאת מהתנור לשים בנדיבות סירופ מייפל או אבקת סוכר

עוגת תפוחים בחושה עם קינמון ואגוזים
סמדר גבאיספר המתכונים של
מתכון של

סמדר גבאי

91 מתכונים