160 גר חמאה רכה
200 גר אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
2 ביצים L
2 חלבונים L לבן של ביצה
כוס שקדים טחונים
כוס קמח
4 תפוחים ירוקים סמיט
1 אבקת אפייה
לעיטור
חופן שקדים פרוסים
הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
מקרמים חמאה עם אבקת סוכר תמצית וניל ומלח עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי מוסיפים ביצה אחר ביצה וחלבונים .
מנמכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים קמח ואבקת אפייה.משטחים בלילה בתבנית 22סיימ משומנת .
קולפים תפוחים חוצים ומוצאים ליבה, חותכים בכל חצי תפוח פרוסות עמוקות ומרווחים .יש לפרוס כמעט עד הסוף .שיצא מניפה.
מפזרים חצאי תפוחים על הבלילה ומפזרים שקדים מעל .ולתנור ל40דק עד שעה עד שעוגה מתייצבת .
בתאבון.