הבצק:
1 וחצי כוס קמח
150 גרם חמאה/מחמאה
חצי כוס אבקת סוכר
מעט מלח
כפית תמצית וניל
1 חלמון
2 כפות מים
מילוי תפוחי עץ גרנדסמיט:
5 תפוחים קלופים וחתוכים
חצי כוס סוכר
כפית וניל
20 גרם חמאה/מחמאה
מיץ לימון
כף קורנפלור
את הסוכר והמלח להמיס ביחד על הגז להוסיף את התפוחי עץ הפרוסים את הוניל והחמאה/מחמאה ואת הלימון לבשל על אש בינונית 10 דקות
את חומרי הבצק ללוש ביחד ולמקרר לשעה אחרי שעה להוציא לחלק ל 2 חלקים לרדד לגודל התבנית להניח מעל נייר אפיה ולהכניס למקפיא לחצי שעה לחמם תנור ל 170 מעלות ולאפות במשך 10 דקות עם הנייר אחרי 10 דקות להוציא את הנייר להוסיף את התפוחים ואז להניח מעל את החצי השני של הבצק להבריש בביצה מעורבבת עם סוכר חום ולהחזיר לאפיה לעוד 20 דקות