תבנית 26 קפיץ
מצרכים שכבה 1 :
300 גרם פתי-בר טחון ( אפשר עוגיות חמאה )
40 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
לערבב הכל יחד לתערובת אחידה ,לרפד את תחתית תבנית קפיץ
לאפות 10 – 12 דקות בתנור שחומם מראש 160 מעלות
שכבה 2 :
100 גרם שוקולד מריר
כף חמאה
50 גרם חלבה
3 כפות שמנת מתוקה
ממיסים הכל יחד מעל בן מארי לתערובת הומוגנית ,מוזגים מעל השכבה הראשונה
12 – 13 יחידות פתי בר מסדרים מסביב לתבנית
שכבה 3 :
250 מייל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חחב
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
ממיסים מעל בן מרי את השוקולד מריר עם 100 מייל שמנת מתוקה
מערבבים היטב ומסירים מהאש
שמים במיקסר את ה 150 מייל שמנת מתוקה ,החלב, השושולד שהמסנו והפודינג שוקולד , מקציפים לקרם תפוח
מוזגים מעל השכבה השניה ומכניסים למקפיא ל 30 דקות
שכבה 4 :
250 מייל שמנת מתוקה
100 גרם חלבה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
מחממים מעל בן מארי 100 מייל שמנת מתוקה מוסיפים את החלבה
ומערבבים עד להמסת החלבה
במיקסר מקציפים את ה 150 מייל שמנת מתוקה עם תערובת החלבה
והפודינג וניל
מסדרים מעל השכבה השלישית מקפיאים 20 דקות
שכבה 5 :
8 כפות אבקת ג'לי תות שדה ( או כל טעם אוהבים )
500 מייל מים רותחים ,לערבב בעזרת מטרפה שלא ישארו גושים
מוזגים מעל השכה הרביעית.