המתכון⬇️
8-10 שוקיים
2 כפות פפריקה
5 כפות צ'ילי
2 כפות שום טחון
1 צנצנת פלפלים קלויים כבושים בחומץ
2 בצלים גדולים
2 עגבניות גדולות
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
הוראות הכנה:
מנקים את שוקי העוף ומניחים אותן בקערה גדולה. מוסיפים פפריקה מתוקה. מערבבים יחד 4 כפות צ'ילי, 2 כפות שום טחון ו־2 כפות מחומץ הפלפלים ויוצקים על העוף. מערבבים עד שכל שוקי העוף מצופות היטב בתערובת. מכסים ומכניסים להשריה במקרר למשך הלילה.
כ 20 דקות לפני הצלייה מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מכינים את הירקות. מסננים את הפלפלים וחותכים אותם לרצועות. קולפים את הבצלים, חוצים אותם לאורכם וחותכים לרצועות. חוצים את העגבניות לאורכן וחותכים אותן לפלחים דקים. מעבירים את הירקות החתוכים לקערה. מוסיפים שום קצוץ וכוסברה, 1 כף צ'ילי, 2 כפות מחומץ הפלפלים ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל. מפזרים את הירקות בתחתית תבנית גדולה מספיק להכיל את שוקי העוף בשכבה אחת. מוציאים את שוקי העוף מהמקרר ומסדרים אותן על מצע הירקות. יוצקים על השוקיים ועל הירקות את שארית תערובת ההשריה. צולים בתנור החם במשך 30 דקות, עד ששוקי העוף משחימות מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות). מרטיבים את שוקי העוף במיצי התבנית. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומחזירים לתנור למשך שעה.
מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את הכיסוי. הופכים את שוקי העוף. מכסים שוב ומחזירים את התבנית לתנור ל־30 דקות.