Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
6-8 יח' שוקי עוף או פרגיות

מצרכים למילוי:
חצי כוס אורז ( לבשל עם כוס מים וקצת מלח)
250 גרם בשר בקר טחון
בצל קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
1 תפו"א קטן מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
חופן כוסברה ופטרוזליה
מלח,פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, תבלין לקציצות, טיפה כורכום וטיפה אגוז מוסקט5ט.
1 ביצה
לערבב הכל יחד לעיסה אחידה ולהכניס למקרר לחצי שעה.

מצרכים נוספים:
3 תפו"א חתוכים לפלחים
10 יח' שזיפים מיובשים מגולענים
חופן צימוקים
חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה:
חותכים קצת את שוקי העוף כך שנוכל למלא במילוי שהכנו וסוגרים בעזרת קיסם.
לקחתי בצל אחד וחתכתי לחצי, רוכנתי קצת באמצע ושמתי מהמילוי.
בתבנית חד פעמי גדולה שמים את התפו"א , השזיפים, הצימוקים ואגוזי המלך ומתבלים ב:
3 כפות שמן..2 כפות רוטב צ'ילי..2 כפות סילאן.. מלח..חצי כפית פלפל שחור גרוס..3 שיני שום כתושים..וקורט כורכום.
מערבבים הכל היטב ומסדרים יפה בתבנית.
מניחים מעל את שוקיי העוף כך שהתיבול יהיה גם על העוף בחלקו התחתון.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות טורבו ואופים משהו כמו שעה, תלוי בתנור.
להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 5 דקות.
כמובן שצריך לבדוק שהתפו"א התרכך, במידה ולא לכסות שוב ולאפות עד לריכוך של התפו"א

עוף ממולא אפוי בתנור
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

92 מתכונים