מרכיבים:
1 אורז
3 עופיון
500 בשר טחון
3 בצל
ההכנה
מזהיבים 3 בצלים קצוצים בשמן.
מוסיפים למחבת חצי קילו בשר טחון, מפוררים טוב עם המזלג.
מוסיפים תבלינים: חתי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, כף שטוחה של אבקת מרק עוף, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית בהרט, 100 גרם צנובר, מערבבים טוב ומצננים.
מבשלים כוס אורז (בישול רגיל).
מאחדים את תערובת הבשר עם תערובת האורז.
שוטפים 3 עופיונים, ממליחים את פנים העוף.
בקערה נפרדת, מערבבים 2 כפות דבש, כף שטוחה של פפריקה מתוקה, רבע כוס שמן ו-4 שיני שום כתוש.
ממלאים את פנים העוף בתערובת הבשר והאורז, סוגרים את החלק האחורי של העופיונים עם נייר כסף ומעסים עם רוטב הדבש את כל העופיונים מבחוץ.
מניחים את העופיונים בתבנית אפייה.
מוסיפים חצי כוס מים לרוטב דבש שנותר וושופכים לתבנית מסביב לעופיונים.
עוטפים עם נייר כסף את התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה וחצי..