3 כוסות חומוס מושרה
לפחות לילה
בצל גדול
כף פפריקה
3 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן
מים לפי הצורך
עוף כמספר הסועדים
קורקבנים(כמה שרוצים)
5 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
כוסברה קצוצה/אופציה
מלח/אבקת מרק-לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר רחב מאדים בצל עם שמן עד לשקיפות מוסיפים רסק ופפריקה ומערבבים מוסיפים כוסברה קצוצה ומים חצי גובה סיר נותנים רתיחה טובה ומוסיפים את העוף והקורקבנים(נקיים. וחלוטים במים רותחים להוצאת ליכלוך לא רצוי)
את החומוס מעבירים לתחתית התנור על אופציה קו תחתון(אפשר על הגז בתנור יותר טעים)
מבשלים עד שהחומוס רך בערך שעה וחצי מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים עד שהם רכים…מסיימים במלח או אבקת מרק