ראשית כשקוטפים את העלים יש לבחור את העלים הצעירים יותר ולא הגדולים,
את העלים חולטים במים חמים על מנת שיהיה קל לגלגל אותם,
להכנת המילוי:
1 כוס אורז חצי מבושל
300 גר' בשר בקר טחון
2 עגבניות קלופות וקצוצות
חצי לימון קצוץ
חופן פטרוזליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
עלי נענע קצוצים
חופן שמיר קצוץ
במחבת לטגן בצל גדול קצוץ עד להזהבה להוסיף את הבשר הטחון ולפורר בעזרת מזלג עד שצבעו הופך אפור
להוסיף4-5 שיני שום קצוצות,לתבל במלח לפי הטעם,פלפל שחור גרוס
חצי כף ראס אל חנות וחצי כפית כורכום
בקערה לשים את כל חומרי המילוי יחד עם הבשר ולערבב ולמלות בעלה
לסדר את העלים בסיר צמודים אחד לשני,למרוח עליהם שמן זית לפזר מעל 5-6 שיני שום פרוסות
בקערה קטנה לשים מלח פלפל שחור מעט כורכום ומרק עוף להוסיף 2 כוסות מים חמים לערבב ולשפוך על העלי גפן,לסחוט מעל מיץ מחצי לימון טרי, לבשל על להבה נמוכה עד אשר אין נוזלים כמעט
בהצלחה