Share with:


בשרי

אופן הכנה

חבילה עלי מנגולד(עלי סלק) שטופים היטב
עגבניה חתוכה לפרוסות(עיגולים)
לימון טרי פרוס לעיגולים
6 שיני שום פרוסות
שמן זית

למילוי:
חצי קילו בשר טחון טרי(אפשר לערבב בקר והודו)
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל מגורד
תפו"א מגורד דק
ביצה
מלח פלפל
חצי כפית בהרט
כפית ראס אל חנות

את עלי המנגולד חולטים במים חמים רק כדי לרכך מעט את העלים
מפרידים את החלק הירוק מהגבעול(שגם איתם נשתמש בהמשך)
ממלאים את העלה ומגלגלים-סוגרים טוב בקצוות
בסיר יוצקים שמן זית בכמות שתכסה את תחתית הסיר
שמים חלק מפרוסות השום עליהם חלק מהעגבניה וחלק מהלימון-חצי מכל אחד
ועליהם את גבעולי המנגולד מסדרים את עלי המנגולד בסיר וחוזרים על אותה פעולה עם השום עגבניה ולימון בקערה קטנה לערבב 3/4 כוס מים חמים עם כף רסק עגבניות כפית שטוחה סוכר כף פפריקה חצי כפית כורכום מלח פלפל ולשפוך את הרוטב לסיר להביא לרתיחה להניח צלחת הפוכה בתוך הסיר כדי למנוע פתיחת העלים להנמיך להבה לכסות את הסיר ולבשל בירך 40 דקות או עד שהקציצות רכות

עלי מנגולד ממולאים
חופית אלמקייסספר המתכונים של
מתכון של

חופית אלמקייס

122 מתכונים