– משדרגת כל ארוחה בעיקר בארוחות בשר , בסביח של שבת בבוקר וערבוב סלט עגבניות 😘 פשוט מעדן
קל להכנה – ההכנה מורכבת מ- 3 שלבים , כדאי ומומלץ להכין 🌹
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
אשמח לשמוע את דעתכם , אם אהבתם עשו לייק והרשמו לערוץ שלי ע" י לחיצה על כפתור הלב האדום בפינה הימנית ועל הפעמון וכך כל פעם שאני העלה עוד סרטון אוכל חדש תקבלו התראה. אשמח לענות על כל שאלה שלכם🌹 מוזמנים לראות מתכונים נוספים – "תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי" 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
כאן המתכון
עמבה ביתית
אופן הכנת העמבה מתחלק ל-3 שלבים
שלב א' – החמצת המנגו
החומרים
מנגו ירוק בוסר – מקולף – אין כמויות כל אחד לפי רצונו
מלח דק
מי ברז
מיץ לימון כ- 2.5 לימונים
אופן ההכנה
הנוסחה להכנת מי המלח-: על כל 200 מ"ל מים מוסיפים 1 כפית מלח .
ממיסים את המלח עם המים.
פורסים את המנגו לפרוסות עבות ומכניסים לצנצנת , ומכסים עם מי המלח ומעל מוסיפים את מיץ הלימון סוגרים היטב את הצנצנת ומניחים על השיש למשך כ- 4-5 ימים כאשר כל יום מנערים את הצנצנת.
שלב ב – הכנת תערובת התבלינים- ביום הרביעי מתוך ה-5 ימים
החומרים
הנוסחה לתערובת התבלינים בהרט לעמבה- 1:3 לדוגמא 1 ק"ג תערובת בהרט לעמבה , 3 ליטר מי ברז
100 גרם בהרט לעמבה 300 מ"ל מי ברז
אופן ההכנה
מערבבים היטב בקערה את התבלינים לקבלת תערובת אחידה ,ומתחילים להוסיף מי ברז
בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם דליל כפי שרוצים- יש לקחת בחשבון שזה יסמיך בגלל החילבה. מכסים בניילון ניצמד ומניחים ליממה או למספר שעות.
שלב ג – מיזוג שני השלבים
החומרים
פלפל חריף סודני למי שאוהב, ומי המלח מצנצנת ההחמצה.
אופן ההכנה
1. מסננים את המנגו –שומרים את מי המלח להמשך שימוש.
את קערת התבלינים שהסמיכה בינתיים מתחילים שוב לדלל כשמוסיפים בהדרגה
את מי המלח עד לקבלת תערובת סמיכה כפי רוצים . יש לקחת בחשבון שפרי
המנגו ימשיך להגיר נוזלים וידלל עוד קצת את התערובת . מוסיפים את פלפל הסודני
–(לא חייבים מוסיף טעם) מערבבים היטב.
2. את פלחי המנגו המסוננים חותכים לפלחים בעובי של 1 ס"מ או איך שכל אחד אוהב ומוסיפים לקערת התבלינים מערבבים ומכניסים לצנצנת סוגרים היטב ומניחים על השיש ל- 3-4 ימים ואז אפשר לאכול .
רצוי להעביר למקרר לאחר מכן –נשמר לאורך זמן
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה .