עמבה בהודית זה מנגו .
העמבה הובאה לעירק מהודו .למרות התדמית שהעמבה היא עירקית .במקור ההודים קוראים לזה ציטאני .
מתכון –
לחתוך 3 מנגו גדולים ירוקים .לקוביות .
3 לימונים חתוכים לפלחים
3 כפות מלח לפזר על המנגו והלימון .
3 פלפלים ירוקים חריפים .
12 פלפלים צ'ילי.
להשרות לשלוש שעות
בקערה נפרדת לשים –
150 גר תבלין עמבה טרי
לדלל עם כוס מים לערבב להוסיף אחרי עשר דקות עוד כוס לערבב להוסיף עוד כוס לערבב מידי פעם .
לאחר שלוש שעות לשים את חתיכות המנגו בקופסאות זכוכית מעוקרות לשים את החתיכות בתוך הקופסא ולחלק את רוטב העמבה בינהם עד סוף הקופסא עם חסר להוסיף מעט מים ולערבב את הקופסא כשהיא סגורה היטב .
לשים במקרר לאחר עשרה ימים אפשר לטעום .
תענוג אמיתי לאכול זאת עם הסביח של יום שבת חצילים וביצים חומות והסלט .