Share with:


פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487

חומרים :
חצי קילו שקד טיבעי עם הקליפה ביחד עם 3-4 שקדים מרים, זו העונה חייבים להשיג ולשמור.
לחלוט את השקדים 15 דקות במים רתוחים מכוסים בניילון נצמד.
לקלף, לשטוף טוב, ולייבש הייטב לפחות 24 שעות,
לא ליבש בתנור,
לא להשתמש בשקד מולבן קנוי או טחון קנוי.
כל העקרון בעוגיה שהיא רכה מאוד מבפנים
אבל מבחוץ היא קריספית,
השומן של השקד הטיבעי מאוד חיוני בעוגיה הזו.
לאחר הייבוש לטחון את השקדים טחינה ראשונה במולינקס 1,2,3.
טחינה שניה לטחון עם גרידת לימון שלם שקית אבקת אפיה, ו 2.5 כוסות סוכר.

במיקסר:
מקציפים 6 חלבונים, עם קורט מלח, כף גלוקוזה,
2 גרגריי מסטיקה כתושים, 2 כוסות סוכר
מקציפים עד שייתקבל קצף ענן לבן מאוד אוורירי, מאחדים את הקצף עם השקדים,
ללוש טוב טוב שלא יהיו גושים.
מכסים, נותנים לזה 15 דק לנוח במקרר.
מרטיבים ידיים עם חלבון ביצה ויוצרים כדורים במשקל 25 גרם,
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת במרווח.

בקערית קטנה :
מקציפים קלות חלבון ביצה עם כף אבקת סוכר מורחים מעל לכל עוגיה, נועצים שקד
ומכניסים לתנור שחומם מראש
לאפות 180 מעלות 10-13 דק.
העוגיה רכה מאוד מבפנים ונוקשה מבחוץ.
עונג צרוף.
העוגיה רכה ודביקה מבפנים עם קרום חיצוני קראנצ'י.