מצרכים הדרושים לבצק
350 גרם קמח= 2 וחצי כוסות שתייה קרה
25 גרם שמרים יבשים
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב
50 גרם סוכר=1/4
2 ביצים
לציפוי שקדים בדבש
100 גרם סוכר=1/2כוס
1/4 כוס דבש
100 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים=
1 כוס
למלית:
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1פודינג וניל
2 כפות אבקת סוכר
לסירופ:
3/4 כוס מים רותחים
2 כפות גדושות דבש
אופן הכנת הבצק
1)מכניסים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר , מכניסים את החלב בחמאה המומסת ומוסיפים אותם לקמח ומעבדים במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק ודביק
מאוד וזה בסדר
2)משטחים את הבצק עם ידיים רטובות בתבנית מרופד בנייר אפייה בקוטר 26 ס"מ ומכסים את הבצק עד להכפלת הנפח
3)אופן הכנת הציפוי
בסיר בנוני מחממים את כל החומרי הציפוי למעט את השקדים ועד לרתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים ומורחים את התערובת על פני הבצק התפוח בעדינות ואופים בתנור בחומם מראש
ל180 מעלות כ 30 דק
4)מקררים ומשחררים את העוגה משולי התבנית וחותכים אותה לשני חלקים שווים
5) הכנת הסירופ ומרטיבים את שני החלקים של העוגה
6) מקציפים את כל החומרים של המלית עד ליציבות ומורחים על העוגה
7)חלק העליון של העוגה פורסים למשולשים ומניחים על החלק התחתון
ומזלפים את הקרם שנישאר ושעה במקרר לפני ההגשה
בהצלחה לכולם