לקלתית :
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר
1.1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 ביצה .
מתכון הקלתית של אילנה טל המדהימה .
לעבד לבצק לעטוף ולהכניס למקרר לשעתיים מנוחה .לפתוח על ניר אפיה ומעליו עוד ניר..לצפות רינגים קטנים ועוד עיגול כגודל הרינג למכסה ומעליו כדור קטן. (את המכסה לאפות בנפרד) 170 מעלות עד להזהבה .
לקצפת להקציף :
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל
1/2 כוס חלב
ולהוסיף 3 כפות גבינה לבנה ושברי אוראו.
למלא את הפאי בקצפת…אפשרי להכין עם פירות