מצרכים לפירות –
1 וחצי קילו תערובת פירות – אפרסק, נקטרינה , ענבים ועוד ( כל פרי שאוהבים )
170 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
שוטפים היטב את הפירות ,קולפים ונפטרים מהגלעין
חותכים קוביות מעבירים לסיר , מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל מבשלים 30 – 40 דקות על להבה נמוכה ,מצננים .
500 גרם קמח מנופה
1 כפית שמרים יבשים
1 ביצה
4 כפית סוכר
גרדה מלימון שלם
150 גרם חמאה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
4 כפות חלב
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם קוקוס
*** להברשה חלמון עם כף חלב
אופן ההכנה – תבנית 24
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר לקרם חלק מוסיפים את המלח ,תמצית וניל ,ביצה וגרדת לימון ממשיכים לערבב.
מוסיפים קמח ,2 כפות חלב ושמרים לשים לבצק אחיד , במידה והבצק יבש להוסיף עוד 2 כפות חלב ולערבב , עוטפים בניילון נצמד שומרים במקרר שעה .
שומרים 1/3 מהבצק במקרר את שאר הבצק מרדדים לעלה גדול מעבירים לתבנית ומהדקים גם בדפנות התבנית ,ממלאים בתערובת הפירות מפזרים מעל את הקוקוס ומחצית מהאגוזים .
מרדדים את הבצק ששמרנו במקרר לעלה גדול בעובי 1 וחצי ס"מ ובעזרת סכין חדה יוצרים פסים מניחים בצורת שתי וערב על העוגה , מברישים בביצה ומפזרים את שאר האגוזים .
אופים בחום של 180 עד קבלת צבע זהוב מאוד
מצננים היטב את הפרי בוזקים אבקת סוכר.