Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

לבסיס
כוס וחצי קמח
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה או מחמאה
חלמון
להכניס הכל ביחד למג'מיקס, לערבל עד שכל החומרים מתאחדים, לעטוף להכניס למקרר.

למלית
כוס סירופ תירס
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה / או מחמאה
חלבון ועוד ביצה שלמה
קורט מלח
200 גרם אגוזי פקאן קצוצים
100 גרם שוקולד חלב / או פרווה מומס

ההכנה:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות
לעובי של 5 מ"מ, ומשטחים אותו בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מחוררים במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
אופים 150 מעלות 10-15 דק
מוציאים מצננים.

מכינים את המלית:
מחממים מעט את הסירופ תירס, עד למצב נוזלי, מוסיפים סוכר חום, חמאה מומסת, שוקולד מומס לערבב ולהוסיף ביצים וניל קורט מלח ואגוזי פקאן.
ליצוק על הקלתית, להחביא 10 סוכריות טופי קרמל בתוך המלית.
לסדר פקאנים מסוכרים מעל
ולאפות 180 מעלות
למשך 40 דקות.

מתכוןמתכון