מצרכים –
1 ביצה
1 חלמון
2 כוסות קמח ( כוס חד פעמי פלסטיק )
4 כפות סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
150 גרם חמאה קרה – חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל
4 כפות חלב
במעבד מזון שמים חמאה וסוכר ומערבבים בפולסים ( טוחנים עוצרים ושוב טוחנים עוצרים וככה הלאה ) מוסיפים תמצית וניל וקמח מערבבים מוסיפים את הביצה ,החלמון והחלב לשים לבצק אחיד ונעים למגע ( אם הבצק דביק מדי להוסיף קמח בהדרגה ) .
1/4 מכמות הבצק עוטפים בניילון נצמד שומרים במקפיא שעה , עוטפים בניילון נצמד את שאר הבצק שומרים במקרר שעה , על נייר אפיה מקומח .
מרדדים את הבצק לעלה מעט גדול מהתבנית מעבירים לתבנית מרפדים את הדפנות נפטרים מהמיותר שומרים במקרר 15 דקות.
שוקולד –
100 גרם שוקולד מריר
100 מייל שמנת מתוקה
1 כף חמאה
1 כף גדושה ריבת תפוזים / אפשר כל ריבה שיש בבית
* 1/2 כוס קוקוס
אופן ההכנה –
מחממים את השמנת מתוקה, החמאה ,וריבת התפוזים על להבה בינונית 2- 3 דקות מסירים מהאש.
בקערה שוברים את השוקולד לקוביות את תערובת השמנת מתוקה מוזגים מעל השוקולד ומערבבים היטב למסה אחידה מצננים קלות .
מוצאים מהמקרר מוזגים את תערובת השוקולד מפזרים מעל את הקוקוס ומגרדים מעל את הבצק שהיה במקפיא .
אופים בחום של 165 מעלות 17 – 25 דקות לערך.