לבסיס:
3 כוסות קמח (כוס ח"פ שקופה)
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן
למלית התפוחים:
6 תפוחים מקולפים וחתוכים לפרוסות
4 כפות סוכר
2 כפות פודינג וניל
כ 2 כפות קוקוס
לפיזור מלמעלה:
אגוזי מלך / שקדים או כל מה שאוהבים
אופן ההכנה לעוגת תפוחים על בסיס פריך:
הכנת הבסיס:
בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב בעזרת מזלג עד לקבלת בצק פירורים
לוקחים כוס אחת מפירורי הבצק ומניחים בצד (לפיזור מלמעלה)
את יתרת פירורי הבצק מהדקים היטב על תבנית אפייה בינונית
הכנת המילוי:
שמים בסיר את פרוסות התפוחים יחד עם הסוכר והפודינג ומבשלים על האש עד לצמצום הנוזלים
מוציאים ומקררים היטב.
משטחים את מילוי התפוחים מעל הבצק שבתבנית בשכבה אחידה
מעל שכבת התפוחים מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד מעל הפירורים מפזרים את אגוזי המלך או השקדים (אפשר לוותר למי שלא אוהב)
מכניסים לתנור
שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 30 דקות. או עד להזהבה נאה
בהצלחה רבה ובתאבון
אתי זוהר