תבנית 24 מתפרקת
חומרים למילוי:
10 תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות לשים בסיר ולסחוט מעליהם מיץ מלימון שלם לפזר כף קינמון, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס סוכר חום , וכוס מים רותחים לבשל עד צמצום הנוזלים לכבו את הגז ולהוסיף צינצנת ריבה (איזה טעם שתבחרו) וכוס אגוזים גרוסים לערבב הייטב ולהכניס למקרר
לבצק:
3 כוסות קמח
1כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
1 כפית גרידת לימון
200 גרם חמאה קרה
3 כפות סוכר
לפידור
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 לשים בקערה את כל חומרי הבצק לערבב עד לאיחוד הבצק (לא יותר מידי כדי לא לאבד את הפריכות)
2 נעטוף את הבצק בניילון ניצמד ונשים במקרר לחצי שעה
3 נחלק את הבצק ל 2 חלקים
4 על משטח מקומח נרדד כל חלק לעובי של 1 ס"מ נרפד את התבנית ודפנותיה בחלק אחד של הבצק
5 מחלקים את החלק השני לרצועות
6 נמלא את התבנית במילוי התפוחים
7 נסדר את הרצועות מעל המילוי בצורת שתי וערב
8 אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות
מותיאים מהתנור מצננים ומפדרים באבקת סוכר
בהצלחה רוחמה כהן…🌹🌹🌹