Share with:


חלבי

אופן הכנה

Spanakopita , ‏תבנית מרובעת חד פעמית

‏מצרכים‏
12 גליונות בצק עלי פילו
‏אחד בצל גדול
ארבע בצל ירוק
תרד קפוא או טרי 800 גרם ‏סנפרוסט
שלוש ביצים קטנות
‏גבינת פטה‏ מפוררת חתיכה גדולה בערך חצי כוס
‏שמן זית רבע כוס
‏כמה עלים של פטרוזיליה קצוץ /‏אפשרות שמיר

תבלנים
‏רק פלפל שחור הגבינה מלוחה ‏ לא צריך להוסיף מלח

‏אופן ההכנה
‏במחבט מחממים שלוש כפות שמן מוסיפים בצל מטגנים מוסיפים בצל ירוק מוסיפים שום‏‏ כתוש
עד שמשחים ‏מוסיפים את התרד והפטרוזיליה פלפל חריף לפי הטעם לא צריך מלח ‏הגבינה ‏מלוחה ,מטגנים עוד שני דקות מכבים את
האש מניחים בצד להתקרר, בקערה נפרדת מערביבים ‏ביצים גבינת פטה מפוררת ומוספים לטרד ‏מנחים בצד לוקחים תבנית מרובעת ‏מברשים את התחתית בשמן ‏מניחים בצק אחד ‏של עלי פילו ‏,בתבנית להבריש בשמן מעל ‏חוזרים על הפעולה שש פעמים שופכים את ‏תערובת הטרד ‏מישרים ‏מחסים בעוד שש עלי פילו‏ כל אחד מוברש בשמן ‏חותחים לרבעים אופים בתנור
‏שחומם מראש על 180 מעלות ‏35 דקות עד אז אהבה ‏בתיאבון סיגלית ימין

מתכוןמתכון

פאי תרד יווני_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים