Spanakopita , תבנית מרובעת חד פעמית
מצרכים
12 גליונות בצק עלי פילו
אחד בצל גדול
ארבע בצל ירוק
תרד קפוא או טרי 800 גרם סנפרוסט
שלוש ביצים קטנות
גבינת פטה מפוררת חתיכה גדולה בערך חצי כוס
שמן זית רבע כוס
כמה עלים של פטרוזיליה קצוץ /אפשרות שמיר
תבלנים
רק פלפל שחור הגבינה מלוחה לא צריך להוסיף מלח
אופן ההכנה
במחבט מחממים שלוש כפות שמן מוסיפים בצל מטגנים מוסיפים בצל ירוק מוסיפים שום כתוש
עד שמשחים מוסיפים את התרד והפטרוזיליה פלפל חריף לפי הטעם לא צריך מלח הגבינה מלוחה ,מטגנים עוד שני דקות מכבים את
האש מניחים בצד להתקרר, בקערה נפרדת מערביבים ביצים גבינת פטה מפוררת ומוספים לטרד מנחים בצד לוקחים תבנית מרובעת מברשים את התחתית בשמן מניחים בצק אחד של עלי פילו ,בתבנית להבריש בשמן מעל חוזרים על הפעולה שש פעמים שופכים את תערובת הטרד מישרים מחסים בעוד שש עלי פילו כל אחד מוברש בשמן חותחים לרבעים אופים בתנור
שחומם מראש על 180 מעלות 35 דקות עד אז אהבה בתיאבון סיגלית ימין