Share with:


חלבי

אופן הכנה

כל מי שמכיר אותי יודע שפיסטוק הוא הדבר האהוב עליי! אם זה במאפים ועוגות, בגלידה וגם סתם ככה לנשנש. עוד בלימודים אני זוכרת איך ניסיתי להמיר כל מתכון חדש שלמדתי לטעם פיסטוק.
אז ברור שאם אני אכין פחזניות הן יהיו ממולאות בקרם פיסטוק!
ואני יותר משמחה לשתף אתכם במתכון שלי לפחזניות. יכולים לשנות את המילוי למה שרוצים כמובן.

תעקבו גם באינסטגרם:

https://www.instagram.com/madlen_patisserie/

לפחזניות: (15 פחזניות בינוניות)
– 60 גרם מים
– 65 גרם חלב
– 70 גרם חמאה
– חצי כפית מלח
– חצי כפית סוכר
– 70 גרם קמח
– 2 ביצים בגודל L

אופן הכנה:
1. להביא לרתיחה בסיר את החלב, המים, החמאה, המלח והסוכר.
2. להנמיך את האש להכי נמוכה ולהוסיף בבת אחת קמח. לערבב מיד במהירות שלא יוותרו גושים.
3. להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר בקלות.
4. להוריד מהאש ולצנן ל60 מעלות. חשוב לבדוק את המעלות כדי לדעת באיזה שלב להתחיל להוסיף את הביצים. אם אין לכם מדחום, תקררו עד שאם תגעו ביד בבצק הוא יהיה חמים ונעים אבל לא חם מדי.
5. טורפים את הביצים ומתחילים להוסיף לבצק עד להטמעה בהדרגה. כל פעם קצת ולהטמיע בבצק. השלב הזה טריקי – אין כמות מוגדרת של ביצים שצריך להוסיף. צריך להפסיק כשמגיעים למרקם ספציפי – הבצק צריך להיות רך ואם מרימים אותו עם מרית הוא מחליק יפה חזרה לקערה אך לא נוזל. גם אם נשארו לכם ביצים להפסיק להוסיף כשהגעתם למרקם הזה. אם חסרה ביצה, להוסיף עוד גם אם זה מעבר למה שכתבתי כאן.
6. להעביר את הבצק לשקית זילוף עם צנטר חלק/משונן בגודל 12. אם רוצים יותר גדולות אז 15. אני השתמשתי בצנטר משונן גודל 12.
7. מזלפים מגובה חצי סנטימטר כדורים שמנמנים מעט. משאירים רווח ביניהם.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כחצי שעה או עד שהפחזניות שחומות. אצלי זה לקח 40 דקות אז הכל תלוי בתנור שלכם.

קרם פיסטוק:
– 2 כפות מחית פיסטוק
– 200 מ"ל שמנת מתוקה
– 150 גרם שוקולד לבן
– 50 גרם חמאה

אופן הכנה:
1. להציב במיקרו מחית פיסטוק, חמאה ושוקולד לבן עד להמסה מוחלטת.
2. להקציף שמנת מתוקה למרקם של יוגורט ולא למרקם נוקשה.
3. לאחד בתנועות קיפול את תערובת הפיסטוק לתוך השמנת. לטרוף טוב טוב ולהניח במקרר לשעה. לאחר שעה להוציא מהמקרר ולטרוף היטב. להעביר לשקית זילוף.
4. אפשר למלא את הפחזניות מהתחתית. או לחילופין לחתוך אותן באמצע כמו שאני עשיתי ולמלא כמו סנדוויץ. לפזר מלמעלה אבקת סוכר ושברי פיסטוק לקישוט.

* הפחזניות במיטבן ביומיים הראשונים ולאחר מכן יורדת איכותן. עדיף לאכול ביום ההכנה או גג ביום המחרת (:

בתיאבון!! תהנו ❤️❤️

פחזניות ממולאות בקרם פיסטוק
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים