פילה סלמון אפוי בתנור על מצע עלי תרד
תרד – 500 גרם, עלים טריים ושטופים.
פלפל אדום – יחידה בינונית , פרוס.
בצל ירוק – 3 יחידות בינוניות, חתוך גס לפרוסות.
מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה, גרוס – לפי הטעם.
פפריקה – כפית שטוחה, מתוקה – גרוסה גס לפי הטעם).
סלמון אטלנטי – 800 גרם, 4 מנות (כל מנה 200 גרם).
שום – 3 שיניים, כתושות.
שמן זית – 4.5 כפות … =
ברוקולי – 1/2 יחידה בינונית מפורק לפרחים.
פילה סלמון אפוי בתנור על מצע עלי תרד
הכנה:
1. בתבנית מרובעת לאפייה בתנור להניח את התרד, הפלפל האדום והבצל הירוק.
2. לתבל במלח, פלפל שחור ופפריקה לפי הטעם.
3. להניח מעל את נתחי דג הסלמון, לפזר מעל מהתבלינים, להוסיף את השום ולטפטף מעל גם את שמן הזית.
4. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 25 דקות.
5. לפני ההגשה בסיר קטן לבשל את הברוקולי למשך כ- 4 דקות ולהוסיף למנה.
בתיאבון (:
שיטת ההכנה כוללת גם בישול. מי שרוצה יכול להוסיף על הסלמון מוקרם – מצרכים: בצל ירוק קצוץ, 2 שיני שום כתושות, בצל קטן קצוץ, 50 גרם גבינה צהובה מגורדת, גביע שמנת לבישול, חצי כוס מים, 1/3 כפית מלח ו- 1/3 כפית פלפל לבן. אופן ההכנה: בסיר קטן לטגן את הבצל הקצוץ והבצל הירוק עם השום הכתוש. כשמשחים להוסיף את השמנת לבישול ואת המים, לתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם ולהביא לרתיחה. לבשל עוד כ- 5 דקות, לכבות את הגז ולהוסיף את הגבינה