פילה סלומון בציפוי קראסט
את הפילה יש לשטוף ולהשרות במיץ לימון כרבע שעה-לשטוף ולהכין
מרינדה:
3 שיני שום קצוצות
3כפות שמן זית
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב טריאקי
כף חרדל
1/4 כוס מיץ לימון
מלח פלפל שחור גרוס
מערבבים הכל בקערה ומורחים על הדג-מומלץ להשרות במרינדה כשעה
להכנת הציפוי:
1/4 צרור פטרוזליה
1/4 צרור כוסברה
5-6 עלי נענע
שיני שום
1/2 פלפל ירוק חריף
50 גר' אגוזי מלך
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור גרוס
טוחנים את כל מרכיבי הקראסט מלבד פירורי הלחם לאחר הטחינה מוסיפים אותם,מערבבים הכל יחד
ומפזרים על הדג.מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 ואופים בין 15-20 דקות לא יותר על מנת לא לייבש את הדג ובתאבון….מגישים לצד מניפות תפו"א-הכנתי בקערה שמן זית,מעט מלח גס,פלפל שחור גרוס,רוזמרין מיובש,חצי כפית פפריקה,חצי כפית כורכום 3 קוביות שום כתוש-לערבב הכל יחד ולמרוח על התפו"א ולאפות בחום 200 עד שהתפו"א רכים