Share with:


חלבי

אופן הכנה

(הבצק לפי קיצי, הי של קיצי בהמלצת יהודית לוי צ'

א חיה אלפי) למי שאוהב בצק דק יכול לחלק את הבצק ל-2, אנחנו אוהבים קצת עבה…
הבצק:

250 גרם קמח מלא
250 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות סילאן/סוכר
300 מ"ל מים פושרים
30 גרם חמאה רכה / שמן בסוף
כפית מלח

אופן ההכנה:

(כל התוספות שלי, פרט לבצק) לאחד המצרכים בקערת המיקסר, ולהמשיך בלישה כ-10 דקות, במהירות בינונית.
לכסות ולהתפיח, להוריד אויר ושוב להתפיח מעט, לשטח על נייר אפיה משומן, למרוח מעל שמן זית, ולזרות שומשום בקצה, לאפות בטורבו כ-15-20 דקות או עד קבלת גוון זהוב.

הרוטב:

(לא עבדתי עם כמויות מדודות, אלא לפי העין והטעם…)
2 עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
מעט צ'ילי מתוק חריף
כפית אורגנו
מלח
פלפל
מעט פפריקה
בסוף הוספתי כפית מטבוחה חריפה שאני הכנתי.

גבינות:
הרבה מוצרלה מגוררת, קצת פרמז'ן מגורר, טבעות זיתים, תירס מקופסת שימורים, לפעמים מוסיפה גם פרוסות עגבניות שרי.

אופים בתנור כ-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה…בתיאבון.

*התוספות של הגבינות והשאר לפי מה שאוהבים

פיצה נפלאה
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

146 מתכונים