(הבצק לפי קיצי, הי של קיצי בהמלצת יהודית לוי צ'
א חיה אלפי) למי שאוהב בצק דק יכול לחלק את הבצק ל-2, אנחנו אוהבים קצת עבה…
הבצק:
250 גרם קמח מלא
250 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
3 כפות סילאן/סוכר
300 מ"ל מים פושרים
30 גרם חמאה רכה / שמן בסוף
כפית מלח
אופן ההכנה:
(כל התוספות שלי, פרט לבצק) לאחד המצרכים בקערת המיקסר, ולהמשיך בלישה כ-10 דקות, במהירות בינונית.
לכסות ולהתפיח, להוריד אויר ושוב להתפיח מעט, לשטח על נייר אפיה משומן, למרוח מעל שמן זית, ולזרות שומשום בקצה, לאפות בטורבו כ-15-20 דקות או עד קבלת גוון זהוב.
הרוטב:
(לא עבדתי עם כמויות מדודות, אלא לפי העין והטעם…)
2 עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
מעט צ'ילי מתוק חריף
כפית אורגנו
מלח
פלפל
מעט פפריקה
בסוף הוספתי כפית מטבוחה חריפה שאני הכנתי.
גבינות:
הרבה מוצרלה מגוררת, קצת פרמז'ן מגורר, טבעות זיתים, תירס מקופסת שימורים, לפעמים מוסיפה גם פרוסות עגבניות שרי.
אופים בתנור כ-10 דקות, או עד שהגבינה נמסה…בתיאבון.
*התוספות של הגבינות והשאר לפי מה שאוהבים