1 קילו גרגירי חומוס הדס (הזן הקטן יותר) שהושרו במשך לילה
1 בצל גדול קלוף
5 שיני שום קלופות
1/3 כוס קמח לבן מנופה
½ שקית אבקת אפיה
½ כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף מלח
½ כפית כמון
3 כפות פטרוזיליה מיובשת
2 כפות כוסברה מיובשת
½ כוס מים קרים
מסננים את החומוס ממי ההשריה, שוטפים אותו היטב ובוררים את החומוס המושרה מגרגירים פגומים.
- טוחנים במטחנת בשר את החומוס יחד עם הבצל ושיני השום לתוך קערה גדולה ונוחה לעבודה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתיה, המלח, הכמון, הפטרוזיליה המיובשת והכוסברה המיובשת.
- מערבבים את תערובת הקמח והתבלינים יחד עם תערובת החומוס הטחון לכדי עיסה.
- מוסיפים מים אל עיסת הפלאפל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. עוצרים כאשר לחיצה של חופן עיסה ביד מתחיל להגיר מים.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים אותה למקרר לשעה לפחות.
- מניחים בסיר טיגון שמן בגובה 5 ס"מ, ומחממים אותו לאחר מספר דקות, מכניסים ידית של כף עץ לשמן החם, אם מצטברות בועות שמן בצפיפות סביב הידית, סימן שהשמן חם מספיק.
- יוצרים בעזרת כף פלאפל כדורים מהעיסה ומטגנים בשמן החם עד להזהבה.