החומרים:
7 פלפלים צבעוניים מכל הצבעים
2 כוסות אורז
5 בצלים
רסק עגבניות
מיץ מילון אחד
שמן
תבלינים:
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שתי כפיות פפריקה מתוקה
כפית של פפריקה חריפה אדומה או כמה שאוהבים
חריף.
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו עד להזהבה יפה
בקערה שמים את האורז השטוף, והבצל המטוגן, והעגבניות המקולפות והקצוצות לקוביות קטנות, יש לקחת פטרוזיליה וכוסברה לקצוץ דק ואת התבלינים, השמן מיץ הלימון לשים ולערבב היטב הכל ביחד.
שוטפים את הפלפלים היטב, חותכים את הכיפה לרוחב עכשיו יש לנו פלפל עם מכסה, מנקים את הגרעינים ושוטפים.
ממלאים כל פלפל באורז עד למחצית, לא לדחוס.
טיפ קטן: כדי שהפלפל ישב טוב בתוך הסיר מיישרים עם סכין את תחתית הפלפל עכשיו החלק ישר וניתן להניח בתוך הסיר.
מסדרים את הפלפלים בתוך הסיר שמים עליהם גם את המכסה שחתכנו.
הכנת הרוטב:
בקערה: שמים את רסק עגבניות, 4 כוסות מים חמים (רותחים).
שמים תבלינים כמו ששמנו באורז, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכפית סוכר
ומוסיפים לימון אחד סחוט מערבבים היטב.
טועמים אם חסר מלח מוסיפים.
פותחים כל מכסה של פלפל ושמים בתוכו שני כפות מהרוטב ואת היתרה שופכים בצדדים של הסיר.
הרוטב צריך להגיע עד הקצה של הפלפלים, אם חסר אפשר להוסיף עוד קצת מים.
מתחילים לבשל על אש גבוה כאשר מבעבע ומגיע לרתיחה, מורדים את האש לקטנה, מכסים את הסיר.
מבשלים כ-40 עד דקות, או עד שהאורז נעשה רך והרוטב הצטמצם.
בתיאבון.