Share with:


בשרי

אופן הכנה

חומרים למילוי הירקות
8-9 פלפלים מתוקים –כל צבע , חתוכים בחלק העליון שטופים ונקיים- (לא לזרוק את הכובע)
1 בצל גדול לאחר שחצינו חלקית והרתחנו למשך כ- 10 דקות (אפשר כמה בצלים שרוצים- ) מפורק לגלדים
11/2 כוסות אורז בסמטי שטוף שהושרה במים לפחות שעה ומסונן
400 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ קטן
3- 4 כפות עלי פטרוזיליה וכרפס
1 עגבניה קצוצה
רבע כפית פלפל שחור
אחד ורבע כפיות מלח ( לפי טעם)
קמצוץ קינמון
חצי כף פפריקה
2 כפות שמן

חומרים לרוטב
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 גבעולי סלרי חתוכים
2 עגבניות גדולות קצוצות 1 כף רסק עגבניות
כף נענע קצוצה
1 כף פפריקה
11/2-2 כוסות מים
פלפל שחור ,מלח–לפי הטעם

אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי היטב , וממלאים את הפלפל ואת הבצל (אפשר גם קישואים אם רוצים ).
מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן , מוסיפים את הבצל ומאדים קלות , מוסיפים את העגבניות את גבעולי הסלרי , רסק העגבניות , תבלינים ו-2 כוסות מים, את עלי הנענע מערבבים מביאים לרתיחה , מנמיכים את הלהבה , בודקים טעמים .
מסדרים את הפלפלים ואת הבצל מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה למשך כ-30 דקות עד שהפלפלים מתרככים והאורז מוכן כאשר מידי פעם מרטיבים את הפלפלים והבצל עם הרוטב , במידה וחסר מים או מלח מוסיפים ,
אפשר להגיש כך , ואפשרות נוספת בתום הבישול להכניס לתנור להשחמה של הפלפלים מלמעלה.
בתאבון
תבשילים עיראקים מהמטבח של דליה לוי

  1. לחצו כאן >> להצטרפות לערוץ היוטיוב שלי