הנה מתכון משפחתי שעבר מסבתא רבא שוכלל קצת ועודכן
אני מגישה לכם אותו באהבה גדולה, שתוכלו להנות ממנו אתם, הילדים, המשפחה
אפילו להשוויץ בזמן אירוח על מתכון בריא עם קוואקר – הם לא ישימו לב שיש שם קוואקר
הפנקייק כל כך טעים יצא. שאתם תהיו הכוכבים.
מרכיבים ל-10 פנקייק:
2 ביצים
3/4 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות חמאה מומסת או 2 כפות שמן קנולה
1 כוס קוואקר
1/4 כוס סוכר
1 כפית סילאן
3/4 כוס חלב (אני השתמשתי בחלב רזה 1%)
תרסיס שמן (לטיגון במחבת)
הצעת הגשה:
קונפיטורת תות שדה לייט
ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל מרכיבי הפנקייק לתערובת אחידה
(לא לערבב יותר מידי שהבלילה לא תהייה צמיגית).
2. מחממים מחבת על אש נמוכה בינונית, מרססים מעט ריסוס שמן.
3. יוצקים למצקת את התערובת (משהו כמו 1/4 כוס), ומסובבים את המחבבת בזווית
כדי לאזן את הבלילה של הפנקייק על המחבת.
4. וכאשר מופיעות בועות על הצד העליון הופכים את הפנקייק, ומטגנים לעוד דקה ומוציאים על צלחת.
וככה אם שאר כל הבלילה.
5. אני ממליצה להגיש חמים עם קונפיטורת תות שדה לייט.
תהנו – קוואקר זה מוצר נפלא שאפשר ליצור איתו הרבה דברים ולא רק דיסה.
טעים ובריא – ילדים ומבוגרים יעופו על זה…