Share with:


בשרי

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה רייפלר – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר
(בשרי)

מרכיבים :

6 פקוס שמנמנים, ארוכים
וחצויים..

למלית:
3/4 כוס אורז
300 גרם בשר טחון
1 כפית שומן כבש קצוץ
1 כף שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית בהרט
1/4 כפית אגוז מוסקם
1 כפית נענע יבשה
1 כפית בצל מיובש מטוגן
1 כף נענע טריה קצוצה
1 שן שום כתוש
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח
4 כפות מים

לרוטב:
12 עגבניות שרי חצויות
1 בצל קצוץ
תוכן פנים הפקוס
1 כפית שום כתוש
1/2 כוס עלי נענע טריים
1/2 כפית לימון פרסי שחור טחון
1/4 כפית פלפל שחור
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
2-3 כוסות מים

ההכנה:

לחצות ולרוקן את תוך הפקוס ולשים בקערה .

בקערה שניה לשים אורז להשרייה כ-5 דקות
לאחר מכן לשטוף ולסנן..

במחבת עם שמן זית לאדות את הבשר והשומן
להוסיף בצל יבש, שום כתוש, נענע ואת המלח והתבלינים.
להוסיף את האורז עם מים ולערבב היטב כ-2 דקות.
ולכבות להבה.

למלא את הפקוס
ולהניח בצד.


הכנת הרוטב:

לשים בסיר שמן זית את התוכן שרוקן מהפקוס ובצל קצוץ לאדות קלות ולהוסיף את עגבניות ..
לפזר מעל עלי נענע ושום קצוץ..
מעל מצע השרי ונענע להניח את הפקוס כשהפתח כלפי מעלה.
להוסיף מים עד חצי מגובה הפקוס.
לבשל על להבה נמוכה כשעה
או עד צמצום הנוזלים ..

להגיש חם..