Share with:


פרווה

אופן הכנה

המתכון⬇️
קילו קמח חיטה לבן של קמח נפלאות
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חד פעמי מי ברז
רבע כוס שמן זית
כף מלח

בקערת המיקסר נשים את השמרים הסוכר כף מקמח כוס מים נערבב וניתן מנוחה כ-15 דק.
לאחר מכן נוסיף את תכולת הקמח והנוזלים בהדרגה. את המלח בסוף. נלוש היטב ונתפיח בקערה כחצי שעה.
לאחר חצי שעה ניקח כדורים כל כדור לא עולה על 60 גר ככל שהוא קטן יותר כך הוא מתנפח יותר ויהיה אורירי ולא דחוס נעשה צורה ונשים על נייר אפייה נתפיח לעוד 45 דק שזה מכוסה עם מפת ניילון משומנת. לאחר 45 דק נחמם מחבת עם שמן עמוק. ברגע שנראה שיש בועות קטנות, שמים גזר. אין צורך באלכוהול בבצק וגם לא במד חום. ברגע שרואים בועות קטנות, שמים את הפריקסה. (שימו לב. טיפ 1, שמים 2-3 פריקסה כל פעם ולא ממלאים את הסיר כמו שאני עשיתי, ומניחים כל פריקסה עם נייר האפייה למשך כדקה ושולפים אותו. מומלץ יותר, איטל איטלי תיתן לכם הסבר מעולה למה, כמו שהכווינה אותי לכל אורך העשייה. מוציאים ומקררים.

ממלאים במילוי.
אני שמתי ממרח צ'יפוטלה 😋 ביצה, תפ"א, חציל, זיתים וטונה.
מתכון אחד השווים והמוצלחים ביותר לפריקסה. תודה איטל, את אלופה.

בהצלחה ובתאבון 💖

מתכוןמתכון

פריקסה נדיר מקמח נפלאות_מתכון של טלי כהן שטרלינג – מאסטר מתכונים
טלי כהןספר המתכונים של
מתכון של

טלי כהן

90 מתכונים