(לעשות בדיוק כך): ראש עיסה: בקערה חצי כוס קמח, 2 כפות שמרים, כפית סוכר, 3/4 כוס מים פושרים (חפ קרטון). לעטוף בשקית, להניח לתפיחה מתחת שמיכה לחצי שעה. לאחר מכן בקערה נפרדת גדולה: ק״ג קמח מנופה, 2 כוסות מים פושרים, כף עארק, להוסיף את ראש העיסה ולערבב טוב עם הידיים, ללוש כ5 דקות, להוסיף ביצה, חצי חצי כוס שמן רגיל, כפית מלח וללוש ,בשלב הזה אם יש צורך יש להוסיף מים פושרים (סליחה שאני לא זוכרת כמות מדוייקת), להוריד לשיש וללוש, הבצק צריך להיות מעט נדבק לידיים בשום פנים ואופן לא בצק קשה, הבצק צריך להיות רך, אוורירי ומעט נדבק לידיים, אין צורך להבהל מכך שכן במהלך התפילה משנה פאזה, הגלוטן והשמרים מתפרקים…לפזר מעט קמח בתחתית הקערה, להניח את גוש הבצק לתפיחה, למרוח קלות מעל הבצק מעט שמן עמ׳ למנוע הדבקות הבצק לניילון, לכסות בשקית ניילון (אפילו של סופר) , לכסות בשמיכה ולהשאיר לתפיחה בת שעה ורבע. אחרי חצי שעה לגשת לבצק, להוריד אוויר עי׳ לישה קלה בתוך הקערה ולהמתין לסיום זמן התפיחה. בתום התפיחה, אין צורך לשחק הרבה עם הבצק, לקמח את השיש, ליצור ׳נקניק׳, לחתוך בהדרגה בעזרת סכין, חתיכות בצק בערך בגודל של אגרוף ממוצע, ליצור צורת לחמניה ולהניח על ריבועי נייר אפייה שנגזרו מראש (אעביר תמונה), לכסות בניילון + שמיכה, בסיום, יש להרתיח שמן ולהניח בו גזר אחד מקולף, כשהשמן חם יש להנמיך ולשמור תמיד על חום של להבה בינונית, כשהשמן מוכן, יש להתחיל בטיגון החל מהלחמניה הראשונה שכבר הספיקה לתפוח, להרים בזהירות עם גזיר הנייר (לא נשרף), ובמהירות להמטיר עליו שמן בעזרת כף עד שמתנפח, אחכ׳ יש לשלוף בזהירות לצלחת את גזירי הנייר בעזרת מזלג, (רוב הסיכויים שהפירקסה יתהפך לבד, אם לא יש להפוך), נדרשת סבלנות לבצע פעולה זו לכול פירקסה בנפרד, כשהפירקסה מקבל צבע זהוב ויפה יש להעביר למסננת ולאחר מכן, להעביר לתבנית עם נייר ניגוב. בהצלחה