1 ביצה
1 חלמון
רבע כוס חלב
3/4 כוס אבקת סוכר
גרסת לימון מלימון אחד
300 גרם חמאה רכה
חצי כפית מלח
4 כוסות קמח
כף שטוחה שמרים
מתכון למילית פרג :
200 גר פרג טחון טרי
150 גרם חמאה
כוס סוכר
3/4 כוס חלב
3 כפות דבש
חצי כוס שקדים טחונים .או אגוזים טחונים
אופן הכנה לבצק :
בקערת המיקסר שמים עם וו גיטרה .הביצים חלב סוכר לימון חמאה וחלב ומלח לישה שלוש דקות .
להוסיף קמח ושמרים לעבד עד איחוד הבצק .לחלק לשניים לעטוף בניילון .למקרר לשעה וחצי לפחות .
למלית :
בסיר שמים חלב סוכר וחמאה ודבש עד המסה של הסוכר להוסיף פרג להמשיך לבשל עד הסמכה להוסיף את השקדים לערבב לקרר קירור מוחלט לפני עבודה
אופן הכנה של הרולדה :
לפתוח את הבצק לגודל 30 על 30 בעובי חצי ס"מ למרוח על 3/4 מגודל הבצק לחרוץ חריצים בחלק שאין פרג לגלגל עד
לרולדה .להתפיח 45 דקות למרוח חלמון עם כף חלב לאפות 190 מעלות עד הזהבה .
אחרי אפייה למרוח מעט דבש מדולל עם מעט מים .
בהצלחה 🌹🌹🌹