5-6 תפוחי אדמה לא גדולים (השתמשתי בחדשים של הדוד משה (באים באריזת רשת) – מבשלים עם הקליפה עד לריכוך, מסננים מהמים ומצננים.
בצל גדול – קצוץ לרבעי רצועות
2-3 שיני שום כתושות או כפית שום גבישי.
סלסילת פטריות שמפיניון טריות (אני מקלפה ומסירה את הרגל)
קופסת תירס (285 גרם לאחר סינון)
2-3 עלי מנגולד קצוצים (ללא הגזע הלבן)
2 ביצים
כ-1/2 כוס פירורי לחם
תבלינים: מלח, פלפל שחור, ½ כפית כוסברה יבשה
כף אב’ מרק בצל/פטריות/בטעם עוף (אפשר לשלב)
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצל ב-2 כפות שמן, כשצריך בוחשים עם כף עץ (אני מוסיפה מידי פעם כ-2 כפות מים, זה עובד ופחות משמין, למדתי כך מהטבעונים, ולאחרונה ראיתי גם שהשף חיים כהן האגדי כך עושה)
מוסיפים פטריות קצוצות/פרוסות, שום ומערבבים עם כף עץ.
מתבלים…
מקלפים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה בתוך קערה עמוקה (לי יש כותש פירה נהדר, חוסך המון זמן, ראה תמונה)
מוסיפים שאר רכיבים ומערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
1. משמנים בשמן ספרי מעט את תחתית התבנית ודפנותיה, מפזרים בערך כף פירורי לחם, ושופכים פנימה את מסת הפשטידה.
2. מיישרים ומרססים מעט מעל, זורים שומשום ומכניסים לאפייה.
אופים בתנור חם טורבו. ב-210 מעלות כ-12 דקות, מורידים טמפרטורה ל-170 וממשיכים באפייה כ-35 דקות או עד שמזהיבה יפה.
***ת ה נ ו…מתאימה מאוד לאוהבי תירס, הוא מורגש מאוד.