של חברתי המדהימה – יהודית לוי-צ'יפרוט
המצרכים:
חב' של עלי בלינצ'ס
3בצלים גדולים או 4 בינוניים
3 קופסאות פטריות פרוסות – לסנן ולשטוף היטב
שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור, כף מרק פטריות או מרק עוף(פרווה) או מרק בצל
3 ביצים גדולות
ההכנה:
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות ולטגן עד זהוב, או לקצוץ גס.
להוסיף הפיטריות ולהמשיך לטגן תוך עירבוב מדי פעם.
לתבל לערבב היטב ולהוסיף שמנת מתוקה לבשל הכל יחד
כמה דקות.
לצנן ולהוסיף 2 ביצים.
למלא את הבלינצ'ס, לסגור כמו מעטפה ולסדר בתבנית משומנת, עם התפר למטה.
מה שנותר מהבלילה להוסיף את הביצה הנותרת, לערבב
ולשפוך מעל כל הבלינצ'ס באופן שווה ולאפות עד שהפשטידה זהובה…בהצלחה ובתאבון.