מרכיבים (לתבנית 26 ס"מ עמוקה עגולה/מרובעת):
250 גרם גבינה מלוחה מעודנת 5%
2/3 כוס שמן זית כתית מעולה איכותי
2 גבינות טוב טעם, 500 גרם סה"כ
2 מיכלי שמנת חמוצה, 400 גרם
1 מיכל, 200 גרם גבינת שמנת 5%
200 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת או כל גבינה קשה מגורדת שאוהבים
4 ביצים טרופות
4 כוסות קמח תופח מנופה
או 4 כוסות קמח לבן עם 2 שקיות אבקת אפייה מנופים ביחד
ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים טוב הכל ביחד.
- משמנים טוב תבנית אפייה בינונית 26 ס"מ עגולה או מרובעת, רצוי עמוקה.
- מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית, מנערים קלות לשיטוח התערובת טוב בתבנית והוצאת בועות אוויר.
- מכניסים לתנור לאפייה לכ-40 דקות עד שהפשטידה מקבלת נפח, מתייצבת ומזהיבה יפה.
מכבים את התנור ומניחיח לפשטידה להצטנן מעט בתנור. - בכיף אפשר להגיש לצד סלט טרי ורענן.
בתאבון