Share with:


חלבי

אופן הכנה

שבועות מתקרב — אל תפספסו!!
מי שלא מכין — מפסיד!
מצרכים:
בצק עלים
בצל אחד
חצי כרובית, מפורקת לפרחים קטנים (כל פרח לחצות לחצי)
קישוא חתוך לקוביות
עגבנייה חתוכה לקוביות
פטריות חתוכות
הכנת הירקות:
לייבש היטב את כל הירקות.
לטגן את הבצל, הכרובית והקישוא עם מלח, פלפל שחור וכפית חוויאג' (או קארי).
כשהירקות מתרככים, להוסיף את העגבנייה והפטריות, לערבב, לטעום ולתקן תיבול.
לקרר.
בלילת גבינות:
בקערה לערבב: 6 ביצים, יוגורט אחד, חצי קופסה גבינה לבנה, שמנת מתוקה, מעט מלח וקמצוץ אגוז מוסקט.
להקציף לבלילה אחידה.
הרכבת הפשטידה:
לשמן תבנית.
לפרוס עליה את בצק העלים (אין צורך לחורר).
לפזר שכבת ירקות.
לצקת מעל את הבלילה.
לפזר מעל גבינה קשה מגורדת (אופציונלי).
אפייה:
תנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אפייה של שלושים דקות תלוי בתנור