המתכון:
חבילת עלי מנגולד קצוצים (לשטוף אותם ולנקות היטב)
4 ביצים
1 כף קמח תופח
1 גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
כ-300 גרם גבינה בולגרית קשה ומלוחה,
לתבל מלח (כ-1/2 כפית), פלפל שחור
לבצק הפריך:
כוס ורבע קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מים
מעט מלח
1 ביצה.
ללוש היטב ולהכניס את הבצק עטוף בניילון למקרר לחצי שעה עד שעה.
לשטח בתבנית ולדקור את הבצק במזלג. לאפות בחום של 180 מעלות.
אופים את הבצק חצי אפייה בלבד (כעשרים דקות )
מניחים לבצק להתקרר לפני שמוסיפים את הבלילה.
אופן הכנה:
יש לקצוץ גס את עלי המנגולד, להרתיח אותם במים חמים עד לריכוך , לסנן היטב מהמים ולצנן .
להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב.
להוסיף את הבלילה על הבצק הפריך (שנאפה קודם לכן) ומפזרים מעליו חתיכות חמאה כ-20 גרם.
לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כשעה (עד להזהבה).