, לא להאמין כמה שזה טעים…
למעטפת:
בסיר גדול, מבשלים:
* – כרובית בינונית מפורקת ושטופה
*4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם קליפה אדומה – (אין להשאיר את תפו"א במים לאחר שבושלו, שלא יספחו מים) –
*לאחר כ-1/4 שעה מוסיפים 2 בטטות קלופות וחצויות.
***
יוצרים פירה מהירקות בקערות נפרדות ומועכים.
מוסיפים לכל קערה:
3 כפות קמח תפוחי אדמה/כוסמין מלא/קמח חומוס
מלח הימאלייה, פלפל, מעט כורכום.
כ-1/4 כוס טחינה גולמית (אני משתמשת ב"הר ברכה" של השומרונים, נהדרת)
מלית:
בצל גדול לבן/סגול – קצוץ
4-5 שיני שום מעוכות וקצוצות
חציל בלאדי לא גדול
סלסילת פטריות שמפיניון טריות
2 כפות רוטב סויה (לא חובה) 2 עגבניות מגוררות.(לא חובה)
מעט תימין יבש/כוסברה יבשה
פלפל, מלח, כפית כוסברה יבשה שבורה טרי במכתש ועלי
אופן ההכנה:
בזמן בישול תפוחי האדמה ניגשים להכנת המילוי
מזהיבים בצל קצוץ ושום טחון במחבת לוהט עם מעט מים (כן זה עובד על להבה נמוכה)אפשר שמן, אני מעדיפה כך.
כשהבצל משחים מעט, מקלפים את החציל כמו זברה, ופורסים לקוביות קטנות, ומוסיפים למחבת.
מקלפים וקוצצים קטן את הפטריות ומוסיפים למחבת, (אני מסירה גם את הרגל)
מוסיפים את כל התבלינים והרסק ומערבבים לאחידות.
מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10-15 דקות
2- גזרים מגוררים גס – מוסיפים לקראת הסוף ומערבבים.
מתבלים את התערובת בכורכום, כוסברה, מלח ופלפל ומערבבים היטב
משטחים בתחתית תבנית על נייר אפייה (לא חייב), את תערובת הכרובית, שמים מעל את המילוי, ומעל את פירה תפוחי האדמה
מיישרים בעזרת לקקן , ומניחים מעל הכל מתערובת הבטטות, מיישרים בעזרת מזלג, עד לשלמות הפשטידה..
אופים בתנור חם בטורבו ב-180 מעלות
כ-25-30 דקות.
כשהפשטידה מוכנה, מכבים את התנור ונותנים לה לנוח בחוץ עד לקירור
בתיאבון!
**אגב ממי בישול הירקות בישלתי מרק (בתמונה), הכנסתי מכל מה שהיה לי בבית, במהלך הבישול הוספתי ירק ובטטות..יצא מרק משגע…לא אוהבת לזרוק, ובדרך כלל עושה מלימון לימונדה…תהנו.