המתכון:
חבילת עלי תרד טריים (לשטוף אותם היטב ולחלוט )
3 או 4 ביצים (תלוי בגודל הביצה)
2 כפות קמח תופח
1 גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
350 גרם גבינה בולגרית מלוחה
מלח (כ-1/2 כפית), פלפל שחור
אופן הכנה:
יש להרתיח את עלי התרד, לצנן ולקצוץ גס . להוסיף את שאר החומרים ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית ולפזר מעליה חתיכות חמאה כ-20 גרם.
ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות (עד להזהבה).
אני הכנתי את הפשטידה עם תחתית של בצק פריך אפיתי אותו קצת והוספתי את הבלילה
מתכון לבצק :
1 ורבע כוס קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מים
מעט מלח
1 ביצה