נתח צלי בקר מס' 5 מוכשר
להרתיח בסיר לחץ כחצי שעה עם 3-4 עלי דפנה ו5-6 גרגירי פלפל אנגלי.
למי שאין סיר לחץ אפשר בסיר רגיל כשעה,
לנעוץ בו סכין ואם היא נכנסת בקלות והוא מעט רך הוא מוכן לבישול.
להעביר לקערה ולשים במקרר.
לאחר צינון לפרוס את הנתח לפרוסות בעובי הרצוי,בסיר לטגן בצל חתוך לרצועות עד להזהבה,מעליו להניח את פרוסות הבשר,לתבל במלח לפי הטעם,חצי כפית פלפל שחור גרוס,6-7 גרגירי פלפל שחור שלמים,2-3 עלי דפנה,לפרוס 4-5 שיני שום לפזר מעל,קופסאת פטריות שלמות,אפשר גם טריות,4-5 שזיפים מגולענים,4-5 משמיש מיובש,חבילה של ערמונים מוכנים,ועל הכל ליצוק אבקת רוטב צלי מהולה בחצי כוס מים,ורבע עד חצי כוס יין אדום מתוק,
להביא לרתיחה,להנמיך להבה ולבשל עד לצימצום נוזלים והבשר רך