Share with:


בשרי

אופן הכנה

מצרכים:
נתח צלי כתף מס' 5
2 בצלים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
3 גבעולי סלרי עם העלים
6 שיני שום שלמות
שקית אבקת רוטב צלי
3 עלי דפנה
גרגירי פלפל שחור שלמים
מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:
1. להרתיח את הבשר בשלמותו בסיר לחץ עם עלי דפנה ופלפל אנגלי כחצי שעה מזמן הרתיחה
ולמי שאין סיר לחץ אפשר בסיר רגיל כשעה וחצי.
2. להוציא מהמים ולהניח בקערה במקרר לילה לפני ולפרוס את הבשר אך ורק כשהוא קר כי אחרת זה מתפורר.
2. בסיר שטוח להזהיב את הבצלים חתוכים לרצועות
3. בנתיים לחתוך את הירקות ולהניח מחצית מכמות הירקות בתחתית הסיר על הבצל.
4. לסדר את פרוסות הבשר על הירקות ולפזר שוב את שאר הירקות והשום. לתבל במלח פלפל שחור גרוס ושלמים אבקת מרק עוף.
5. את הרוטב צלי לשים בכוס ולערבב עם כוס מים מהברז ולשפוך לסיר. להביא לרתיחה לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה עד שהבשר רך

בהצלחה.
תודה ענקית למי שנתנה לי מתכון כל כך מוצלח
אז תודה לך חופית אלמקייס

צלי בקר עם ירקות שורש_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים