בשר מס 5
2 קופסאות פטריות שמפניון טריות או שימורים לפי בחירה.
בצל
שום שלם חתוך לחצי
סלרי
אבקת מרק בצל
אבקת מרק פטריות (מי שלא משתמש באבקות )אפשר לטגן במחבת 3 כפות קמח כמה שניות עד שמקבל צבע חום לערבב עם מים ולהכין רביכה .
זה יהיה בהמשך לרוטב הצלי (כדי להסמיך )
שלבי הכנה:
לקחת את הרולדה
הבצל
השום השלם לחתוך לחצי
הסלרי לשים בסיר מרק גדול.
להוסיף מים עד שמכסה את הבשר.
להוסיף פילפל שחור ,וקצת מלח .
לשים על הגז ולבשל את הבשר עד נועצים סכין וזה ננעץ ברכות הבשר מבושל שמים בצד להתקרר כי קל לפרוש כשהבשר קר .
לרוטב :
לקצץ 2 בצלים לטבעות .
להקפיץ אותם עם שמן זית עד שמזהיב להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עם הבצל להוסיף (אני הוספתי כתוספת פלחי תפוחי אדמה בתוך הרוטב )
תבלינים: מלח לפי טעם ,כפית פילפל שחור ,כפית כורכום,2 כפות מרק פטריות גדושות ולערבב היטב לקחת מצקת מרק והנוזלים שבושל הבשר להוסיף לסיר ולערבב הרוטב צריך להיות סמיך מהמרק פטריות .
למי שלא משתמש באבקות במקום זה להוסיף את הרביכה עם הקמח להוסיף כוס מים ולערבב לבשל את הרוטב (כ-חצי שעה אם הוספתם תפוחי אדמה עד שיתרככו ) אם לא הוספתם לבשל כ15 דקות ולערבב לבדוק טעמים .
לפרוס את הבקר לפרוסות יפות ולהוסיף בצורה מסודרת לבישול עם הרוטב להמשיך לבשל על קטנה תוך כדי ניעור הסיר שלא ידבק עוד על אש קטנה חצי שעה לפזר מעל פטרוזילה ולהגיש…