חומרים:
נתח צלי כתף (הגודל לפי בחירה)
1 כף תימין יבש/טרי
2 כפות חרדל רגיל / דיג'ון
שמן זית
2 כפות דבש
פלפל שחור רגיל /גרוס
מלח
1 ראש שום חצוי ל-2
הכנת הבשר : (רצוי יום קודם או מספר שעות לפני הבישול)
לנקות את הבשר משאריות לא רצויות, לשים את הבשר בתוך קערה , להוסיף את כל שאר החומרים …למרוח מכל צידיי הבשר ..לכסות ולשמור במקרר לילה או מספר שעות.
אפיית הבשר:
לחמם תנור ל- 250 מעלות
להניח את הבשר בתבנית האפייה עם הרוטב של ההשריה, להכניס לתנור 15 דקות או עד להשחמה קלה…..
להפוך את הנתח לצד השני לאפות שוב 15 דקות .
להוציא את הבשר מהתנור , לעטוף היטב עם נייר כסף .
(להוסיף מעט מים /יין אדום לפי הצורך)
להנמיך את טמפ' התנור ל1 150-160 (תלוי בחום התנור)
להכניס שוב את הבשר לאפיה של כ- שעתיים וחצי ….לבדוק אם יש צורך להוסיף מים, לבדוק אם הבשר רך…. אם הבשר לא מוכן להכניס שוב לתנור לפי הצורך.
****הכל תלוי בנתח הבשר וגודלו.
בסיום להוציא מהתנור , לצנן מעט לפני שפורסים.
חומרים לרוטב:
1 קופסה פטריות חצויות
1 סלסלה פטריות טריות
חצי בל
מעט שום
מלח
פלפל שחור
1 שקית רוטב צלי מכון
1 כוס מים או לפי הצורך
לתוך סיר קטן לשים שמן רגיל, להוסיף את הבצל והשום לטגן קלות, להוסיף את הפטריות להקפיץ כדקה להוסיף 1 כוס מים או יותר ואת שקית הרוטב…לבשל על אש נמוכה כשתי דקות.
לאחר פריסת הבשר לצקת מעל את הרוטב.
בהצלחה !!!🍷