מצרכים
1 יח' נתח בשר מס' 5 -צלי כתף מוכשר .
2 קופסאות של פטריות שמפניון שלמות.
1 בצל גדול חתוך לרצועות
6 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
1 שקית רוטב צלי-אוסם
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
חצי כף מרק עוף
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית כורכום
3-4 עלי דפנה
5-6 גרגירי פלפל אנגלי
3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף(סודניה)
1 וחצי כוסות מים חמים
חופן של כוסברה קצוצה
הכנה
מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם 3 עלי דפנה, 4 יח' פלפל אנגלי ומים עד מעל גובה הבשר, מבשלים משהו כמו 40 דקות, מקררים את הבשר היטב- עדיפות ללילה במקרר ולמחרת חותכת לפרוסות..
בסיר שטוח מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים ממש כמה שניות, מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים- מלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, מרק עוף ומערבבים..
מערבבים את אבקת רוטב הצלי יחד עם כוס מים חמים ומוסיפים לסיר ..
מערבבים היטב ומוסיפים את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והסודניה..
מניחים את פרוסות הבשר בתוך הסיר ומפזרים מעל את הפטריות..
מוסיפים עוד כוס וחצי מים חמים, המים צריכים לכסות מעט את הבשר..
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה..
טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים במידה וצריך..
מנמיכים להבה וממשיכים לבשל עד לצמצום הנוזלים ולריכוך הבשר..
מידיי פעם אפשר ורצוי לנער את הסיר..
2 דקות לקראת סיום הבישול מפזרים כוסברה קצוצה ומכבים את האש..
יוצא פשוט מעדן
למי שאין סיר לחץ יכולה לבשל את הבשר בסיר רגיל אך כמובן שזה לוקח יותר זמן משהו כמו שעתיים אולי יותר, עד שסכין חדה שנועצים בבשר נכנסת חלק ובקלות