מעדן מלכים.
מצרכים :
5 פרוסות כבד בעובי 2-3 ס"מ
6 שיניי שום קלופים
1 לימון כבוש גדול או שניים קטנים
5 פלפלונים סודיים. אפשר גם פחות
תבלינים :
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית פלפל לבן
חצי כוס שמן קנולה
3-4 כוסות מים
יש לציין שבמנה הזאת לא שמים מלח
אופן ההכנה :
1. את הכבד שמים על רשת התנור ומתחת בריצפת התנור שמים תבנית עם מים בכדיי שהנוזלים והדם שניגר מהכבד יפלו לתוכה.
2. לצלות את הכבד כ רבע שעה בחום של 200 מעלות.
3. להוציא , לקרר , ולחתוך לריבועים בינוניים.
4. להשרות במים קרים כ רבע שעה
5. לשפוך את המים ולמלח מעט את הכבד ולשטוף לאחר כ רבע שעה.
6. בסיר שטוח שמים את השמן , פורסים את השום לפרוסות ומטגנים בשמן עד להזהבה. (לא יותר מהזהבה)
מורידים מהאש , מוסיפים את כול התבלינים ואת המים בוחשים ומחזירים על האש.
7. שמים את הכבד החתוך ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כ רבע שעה מרגע הרתיחה.
8. מוסיפים את הלימון והפילפלונים מערבבים קלוט ומבשלים עד שהרוטב הצטמצם.
מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
בהצלחה !
תודה לבשלנית הגדולה זרי אזרזר על העזרה עם המתכון