מצרכים –
1 קילו בשר צלי – פרוס פרוסות בעובי
"אצבע" ( אפשר לבקש מהקצב שיפרוס לכם )
1 כף קמח
250 גרם גרגירי חומוס – מושרים לילה שלם עם 1/4 כפית אבקת אפיה
3- 4 פלפל אדום יבש ( לא חריף )
6 שיני שום – חתוך לחצי
3 כפות שמן
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית שבבי צ'ילי
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
1/2 ליטר ציר בקר / מים
הכנה –
בסיר מבשלים את החומוס עם מים שעה מסירים מהאש שוטפים ומסננים. .
מפלפלים מעט את הבשר מקפחים קלות , מחממים סיר רחב עם שמן מטגנים את הבשר צריבה מדקה מכל צד .
מוסיפים את הפלפלים והשום מטגנים עוד דקה שתיים שהשום לא ישרף ,מוסיפים מים וחומוס מבשלים שעה על להבה נמוכה ,להוסיף תבלינים להמשיך לבשל עוד 40 דקותעד שנוזלים הצטמצמו.