מצרכים –
350 גרם שעועית יבשה – מושרת לילה שלם
1 עצם רגל של פרה
5 חלקי עוף
2 גבעולי סלרי – קצוץ
1 צרור פטרוזיליה- קצוצה
3 שיני שום – קצוץ
3 פלפל גדול אדום מתוק יבש
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפית שבבי צ'ילי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
מלח
ליטר מים – עם יש צורך מוסיפים חצי כוס / או כוס
אופן ההכנה –
מרתיחים את העוף 10 דקות מסירים מהאש ומסננים .
בסיר בישול עמוק עם מים מבשלים את השעועית היבשה עם רגל הפרה 20 דקות , שופכים את המים ושמים מים נקיים .
מוסיפים לסיר את השום , סלרי , פלפל אדום יבש , חצי צרור פטרוזיליה , עגבניות מגורדות , שמן ותבלינים מערבבים היטב מבשלים על להבה גבוה מביאים לרתיחה .
מנמיכים ללהבה הכי נמוכה מבשלים שעתיים מוסיפים את העוף והחצי צרור פטרוזיליה מערבבים מבשלים עוד שעה